آذر ۱۴, ۱۳۹۶ amir 0دیدگاه

پیش از آغاز کار ابزار مورد نیاز نظیر سمباده، برس، قلم مو، غلطک، حلال، کاردک و سایر ابزار مورد نیاز را تهیه نمایید. در ابتدا با استفاده از سنباده کشیدن و تیغ زدن بر سطح دیوار سطح کار را کاملا صاف و صیقلی نمایید. اگر گچ دیوار به سبب رطوبت به حالت ورقه‌ای و یا باد کرده در آمده است ابتدا باید آن‌ها را با کاردک پهن یا برس سیمی ترمیم کرده و در صورت نیاز با یک لایه گچ، سطح را صاف و هموار نمایید. سپس روی ان را با کاردک بکشید تا تکه‌های اضافی ریخته شود. سپس روغن زیر کار بر سطح دیوار می‌زنیم اینکار موجب می‌شود گچ دیوار سفت شده و از ترک خوردن جلوگیری کند همچنین دیوار اماده بتونه و آستر شود. از فواید دیگر روغن زیر کار ایجاد انسجام در لایه‌های رنگ بر دیوار است بعد از خشک شدن روغن زیر کار در این مرحله باید دیوار بتونه شود که با توجه به نوع کار یک یا دو دست بتونه می‌شود.

طرز تهیه بتونه: در کل دو نوع بتونه داریم نخست بتونه معمولی که مخصوص دیوارهای رنگ پلاستیک است که ساخت آن بدین صورت است که ابتدا مقداری پودر مل را روی تخت می‌ریزیم سپس مقداری آب ریخته و با هم مخلوط می‌کنیم. دوم بتونه روغنی که در ساخت ابتدا روغن الیف و پودر مل را با هم مخلوط می‌کنیم. در ادامه رنگ روغن به ان اضافه می‌کنیم. لازم به ذکر است اضافه کردن روغن الیف به آن الزامی نیست اما حتما باید رنگ روغن براق در بتونه روغنی استفده کنیم و گرنه بتونه به صورت چروک در آید. و اگر می‌خواهید بتونه سفت شود مقدار پودر را اضافه کنید.

بعد از آنکه بتونه آماده را خوب ترکیب کردید خرابی و شیارهای روی دیوار را با استفاده از بتونه پرنمایید و با کاردک مخصوص بتونه را از بالا به پایین روی شیارها بکشید. شیارهای کوچک را با همین روش بتونه کاری نمایید ولی شیارهای بزرگتر را از ابتدا تراشیده و از ذرات گچ و رنگ پاک کنید و سپس آن را مرطوب کنید و باکاردک بتونه را در جهت شیار روی آن بکشید و در صورتی نیاز چند بار تکرار کنید چرا که بتونه‌ها پس از خشک شدن در شیار یا حفره اندکی جمع می‌شود. لذا بایستی پس از حدود یک ساعت مجدد بتونه کاری شود در آخر پس از خشک شدن بتونه روی آن را با سنباده نرم هموار کنید تا سطح سنباده بسیار صاف و عاری از لکه شود. سنباده کاری دیوارهای بتونه شده ایجاد گردو خاک بر روی دیوار می‌کند و نیاز است قبل از رنگ آمیزی دیوارو یا آستر با یک دستمال نمناک سطح دیوار را از گرد و خاک پاک کنیم.

آستر زدن: پس از هموار‌سازی بتونه و پاک‌سازی آن نوبت به آستری می‌رسد که معمولا پیش از رنگ کاری بر سطوح دیوار زده می‌شود. دقت نمایید، ممکن است آستری از رنگ آستر مخصوص استفاده گردد و یا از همان رنگ اصلی استفاده گردد که در هر دو صورت به آن آستر می‌گویند رنگ آستر سطح بسیار خوبی را برای رنگ آمیزی نهایی بوجود می‌اورد و قصور در استفاده ازآستری به چسبندگی نامناسب رنگ نهایی منجر می‌شود و ممکن است مجبور شوید آن را مجدد رنگ بزنید. رنگ آستری سایه‌های ناشی از روی هم افتادن چند دست رنگ را کاهش می‌دهد و رنگ یکنواخت‌تری را بوجود می‌آورد. رنگهای آستری باید تا هنگام نزدیک شدن به رنگ اصلی روشن شوند. پس از رنگ استری نوبت به لکه گیری و موج گیری می‌رسد که این مرحله با بتونه مخصوصی صورت می‌گیرد این مرحله از اصلی‌ترین مراحل رنگ امیزی است که هر چقدر به انجام رسد نقاشی با کیفیت و زیباتری نمایان خواهد شد. پس از لکه گیری باید یک سنباده کاری نرم روی دیوارها کشیده شود و مجددا گردو خاک دیوارها توسط پارچه مرطوب گرفته شود تا سطح کار آماده آستر دوم شود. تغییر نوع رنگ از این مرحله به بعد ناممکن است و مرحله پایان نقاشی رنگ رویه یا دست سوم را بروی دیوار می‌زنند و مراحل کار نقاشی به پایان می‌رسد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *