پوشش های واتربیس یا رنگ های حلال آب چند سالی است که وارد بازار رنگهای ساختمانی شده اند. این نوع رنگ از بسیاری از جهات شبیه رنگ پلاستیک (تمام پلاستیک) هستند.
نظر به آلودگی محیط زیست از طریق رنگ های روغنی و پوشش های حلال تینر این نوع رنگ جای خود را در بازارهای اروپا و آمریکا باز کرده اند و حتی در برخی از کشورها تولید رنگ های حلال تینر فوری و تینر روغنی با محدودیت ها و ممنوعیت های زیادی همراه شده است.
کارخانجات اتومبیل سازی در اکثر کشورهای دنیا (و ایران) چند سالی است که به جای رنگ های اتومبیلی فوری با حلال تینر فوری به طرف رنگ های اتومبیلی حلال آب روی آورده اند.
در ایران رنگ های حلال آب بیشتر با نام اکرولیک و کاپارول شناخته شده هستند. سرعت اجرای بالا و بدون بو بودن و خشک شدن سریع باعث استقبال از این نوع رنگ شده است. مخصوصا برای محیط های بسته و آپارتمانی و نیز در مواردی که کارفرما مجبور به سکونت در منزل در زمان رنگ آمیزی (به همراه خانواده وعلی الخصوص اطفال)هستند این نوع رنگ می تواند بهترین گزینه باشد و سرعت بالای اجرا و تولید نکردن گازهای فرار و خطرناک برای سلامت افراد ایده آل است.
این نوع رنگ هم مثل رنگ های روغنی دارای نوع مات و براق می باشد و نوع نیم براق هم به گزینه ها اضافه شده است.
این نوع رنگ حتما باید بوسیله غلطک اجراشود و در صورت اجرا با قلم : نقاش مجبور به اضافه کردن آب بیش از مقدار استاندارد به رنگ میباشد (تا رد قلم نیندازد) و این کار کیفیت اجرا را پائین می آورد.
,اکریلیک,اکریلیک روی بوم,اکریلیک اسید,اکریلیک رزین,اکریلیک کورین,اکریلیک روی شیشه,اکریلیک پلیمر,اکریلیک مایع,اکریلیک پارچه,اکریلیک فرش,نقاشی اکریلیک روی بوم,رنگ اکریلیک روی بوم,نقاشی با آکریلیک روی بوم,آموزش نقاشی با اکریلیک روی بوم,اکرولیک روی پارچه,اکریلیک روی پارچه,رنگ اکریلیک,رنگ اکریلیک چیست؟,رنگ اکریلیک دیوار,رنگ اکریلیک پایه آب,رنگ اکرولیک,رنگ اکریلیک طلایی,رنگ اکریلیک پارچه,رنگ اکرولیک سحر,رنگ اکرولیک ساختمان,رنگ اکرولیک وستا,نقاشی اکریلیک,نقاشی اکرولیک,مدل نقاشی اکریلیک,اموزش نقاشی اکرولیک,نقاشی های اکرولیک,نمونه نقاشی اکرولیک,تابلوهای نقاشی اکرولیک,نقاشی مدرن اکرولیک,نقاشی بارنگ اکرولیک,ورق اکرولیک,ورق های اکرولیک پلکسی گلاس,قیمت ورق آکریلیک,فروش ورق اکرولیک,ورق های اکرولیک,رنگهای اکریلیک,رنگهای اکریلیک پایه آب,رنگهای اکریلیک ساختمانی,رنگهای آکریلیک,قیمت رنگهای اکریلیک,کاتالوگ رنگهای اکریلیک,ترکیب رنگهای اکریلیک,انواع رنگهای اکریلیک,نمونه رنگهای اکریلیک,نقاشی با رنگهای اکریلیک,کابینت اکرولیک,آموزش اکرولیک,آموزش نقاشی با آکریلیک,آموزش کار با اکرولیک,اموزش رنگ اکرولیک,تکنیک اکریلیک,تکنیک اکریلیک,تکنیک های اکریلیک,آموزش تکنیک اکریلیک,تکنیک نقاشی اکریلیک,تکنیک های نقاشی اکریلیک,تکنیک کار با اکریلیک,تکنیک های رنگ اکریلیک,تکنیک نقاشی با اکریلیک,تکنیک های اکریلیک برای نقاشی
حداکثر مقدار مجار افزودن آب به این نوع رنگ ۲۵% است و باید به مقدار زیاد میکس شود. با تمام مزایائی که این نوع رنگ دارد ولی استقبال از آن و سفارش اجرای این رنگ نسبت به رنگ روغنی نسبتی حدودا یک به بیست دارد. علت استقبال خیلی کمتر نسبت به رنگ روغنی قابلیت شستشوی ۱۰۰% رنگ روغنی است.
به رغم ادعای سازندگان این نوع رنگ : تجربه نقاشان ثابت می کند که این رنگ در مقابل آب بسیار مقاوم است ولی قابلیت شستشوی این رنگ نسبت به رنگ روغنی درسطح نازلی قرار دارد. تجربه ثابت کرده که استفاده از نوع نیم براق این رنگ و اجرا بوسیله غلطک با غلظت مناسب و نیز گذشت ۳۰ روز از اجرا قابلیت شستشوی بالاتری ہه این رنگ می دهد. گذشت ۳۰ روز از اجرا به نظره من لازم است. ولی با تمام تمهیدات باز هم نمیتوان از این رنگ توقع مقاومت در مقابل آب مثل رنگ روغنی را داشت.
شاید در کشورهای اروپائی و آمریکا قابلیت شستشوی ۱۰۰% در این نوع رنگ مشاهده شود ولی در تولیدات داخلی چنین موردی مشاهده نشده. اکثر ۹۸/ازخانجات خط تولید این نوع رنگ را راه اندازی کرده اند. تجربه کاری مارک کاپارول که توسط یک شرکت ایرانی و تحت لیسانس کاپارول آلمان ساخته می شود را توصیه می کند.
دربعضی موارد و در فصول سرد سال به عنوان آستر اول بر روی بتونه کشی اولیه دیوار (ماستیک) از طرف بعضی از نقاشان استفاده می شود که چسب بسیار قوی این رنگ مثل رنگ روغنی آستری ماستیک را محکم می کند و این کار از لحاظ فنی فرقی با آستر اول با رنگ روغنی ندارد.
مزیت این کار سرعت خشک شدن بالای آستر اول و تسریع در کار بدون پائین آمدن کیفیت کار می باشد امیدوارم در آینده شاهد بالا رفتن قابلیت شستشوی این نوع رنگ از طرف سازندگان و همه گیر شدن استفاده از این رنگ و محدودیت تولید رنگ های آلاینده محیط زیست در ایران باشیم