پتینه کاری هنری است که در آن با استفاده از رنگ های مختلف و نیز ابزارهای متفاوت، بافت های بصری زیبا و گوناگونی بر روی سطوحی نظیر: دیوار، سقف، ستون و … ایجاد می گردد
مزایا پتینه کاری
پتینه نسبت به رنگ های ساده ای که عموماً استفاده می شود دلنشین تر می باشد. همچنین فضای زندگی و کار را زیبا و پر نشاط می شود
اجرای پتینه کاری روی هر سطحی امکان پذیر می باشد. نظیر:دیوار ها، سقف، سطوح فلزی، پاراوان ها، پارتیشن ها و …
پوشاندن ترک و موج های دیوار و سقف ها که در تمامی ساختمان ها اجتناب ناپذیر می نماید، از دیگر مزایای آن می باشد نسبت به رنگ های ساده ای که معمولاً استفاده می شود (نظیر: رنگ های سفید، استخوانی و..) دیرتر کثیفی، غبار و چرکی را نشان می دهد.
صد درصد قابل شستشو می باشد.
در صورت زخمی شدن کار به راحتی و در اسرع وقت قابل لکه گیری می باشد.
پایداری آن تا زمانی است که بخواهید محل مورد نظر را مجدداً تغییر رنگ دهید.
پتینه کاری ساختمان
پتینه کاری دیوار منازل جز یکی از پرطرفدارترین پتینه ها در سرتاسر دنیاست. به این دلیل که یک دیوار ساده می تواند با صرف کمی وقت و هزینه نه چندان زیاد، به یک دیوار بسیار زیبا و چشم نواز تبدیل گردد. هنر پتینه کاری دیوار و تکنیک های پتینه ساختمانی بسیار گسترده است، با یک تکه پارچه و یا اسفنج و یا نایلون و کمی رنگ، می توان پتینه کاری دیوار را انجام داده و شکل دیوار را به شکلی زیبا و دلفریب تغییر داد امّا باید تا حدودی با هنر پتینه کاری دیوار آشنا باشید.
امروزه خوشبختانه رنگ پتینه کاری و ابزار پتینه کاری در کشور ما به شکل قابل قبولی ورود پیدا کرده،هرچند هنوز با آنچه که در دنیا جهت پتینه کاری عرضه می گردد فاصله ای بسیار زیاد داریم.
پتینه کاری روی دیوار
پتینه جایگزین مناسب رنگ و بلکا بوده که باعث عایق شدن دیوار نیز می شود از آنجا که هزینه ان نسبت به رنگ و بلکا بالا بوده عمدتا برای دکوراتیو کردن دیوار های خانه از آن استفاده می شود و تنها بخشی از دیوار را پتینه می کنند.
موارد استفاده از پتینه
دکوراتیو کردن دور اشپزخانه open نقش برجسته روی دیوار های_پزیرایی و اتاق خواب ها ترمیم دیوارهای آسیب دیده زیبا سازی و دکوراتیو کردن دیوار های راهرو و پارکینگ دکوراتیو کردن حمام و سرویس بهداشتی و نمای ساختمان …