آذر ۲۳, ۱۳۹۶ amir 0دیدگاه

با وجود انواع مختلف رنگ‌ها و برندهای موجود دربازار٬‌ قطعا در زمان شروع پروژه نقاشی ساختمان انتخاب رنگ گیج‌کننده و سخت خواهد بود. با وجود اینکه در فروشگاه‌های مصالح ساختمانی قوطی‌های رنگارنگ و متنوعی در قفسه‌ها چیده‌ شده‌اند؛ در مجموع دو نوع رنگ بیشتر نداریم: یکی رنگ بر پایه نفت و دیگری رنگ بر پایه آب.

البته موارد دیگری مانند رنگ پایه، رنگ روغنی٬‌ رنگ اکریلیک و انواع دیگری نیز وجود دارند اما در اینجا هفت نوع رایج در بازار را معرفی می‌کنیم.

۱- پرایمر (بتونه)

دربیشتر پروژه‌ها برای نقاشی ساختمان، چه بیرون و چه دورن بنا، این موضوع مدنظر قرار نمی‌گیرد؛ اما لازم است هنگام انتخاب «پرایمر» حتما بدانیم که چه نوع رنگی را انتخاب می‌کنیم تا برهمان اساس پرایمر را تهیه کنیم. برای مثال اگر رنگ بر پایه نفت را انتخاب می‌کنید حتما باید پرایمر نفتی خرید.

۲- نمای داخلی و خارجی

روی قوطی رنگ‌ها٬ برچسب داخلی و خارجی را می‌توانید ببینید. شما برای نقاشی داخل منزلتان می‌توانید از رنگ‌های با پایه‌ آب استفاده کنید، اما در مورد نمای خارجی و بخش‌های بیرونی منزل بهتر است فقط از رنگ برپایه‌ نفت استفاده کنید.

۳- نقاشی ساختمان با رنگ بر پایه روغن یا بر پایه آب؟

رنگ‌های‌ روغنی زمان بیشتری برای‌ خشک شدن نیاز دارند در حالی‌که رنگ‌های‌ بر پایه آب پس از تبخیر‌ آب موجود در رنگ به‌ سرعت خشک می‌شوند. اما ناگفته‌ نماند که می‌توان به رنگ‌های‌ نفتی‌ افزودنی‌هایی اضافه‌ کرد که این نوع رنگ‌ها نیز سریع‌تر خشک شوند.

برای پاک‌ کردن رنگ‌‌های‌ نفتی به مواد شیمیایی مثل تینر نیاز دارید اما در رنگ‌های بر پایه آب، مقداری آب و مواد شوینده کفایت می‌کند. رنگ‌های بر پایه‌ آب نسبت به رنگ‌های‌ نفتی عمر کمتری دارند و مانند آنها درخشان نیستند.

۴- لاتکس

این عبارتی‌ است که در مورد رنگ‌های بر پایه‌ آب بکار برده می‌شود. اما واقعیت این‌ است که در این رنگ‌ها هیچ لاتکسی وجود ندارد.

۵- انامل (Enamel)

رنگ‌های بر پایه‌ نفت به دلیل ماندگاری زیادشان «رنگ‌ روغن» نامیده‌ شده‌اند. این رنگ‌ها براق و نیمه براق هستند که بیشتر برای پنچره‌ها٬ درها و قرنیزها استفاده می‌شوند. اما نباید فراموش کرد که در طول زمان این رنگ‌ها کمرنگ‌تر می‌شوند.

۶- اکریلیک

رنگ «اکریلیک» نام دیگر رنگ‌های بر پایه‌ آب است که در شکل‌ها و ترکیب‌های مختلف شامل اکریلیک لاتکس٬ اکریلیک‌ روغنی و یا اکریلیک روغنی لاتکس است. در مورد انتخاب رنگ حتما با فرد آشنا به رنگ مشاوره کنید چرا که ممکن است کاملا گویای جنس رنگ نباشند و مقدار لاتکس یا رنگ‌روغن متفاوت باشند.

همینطور به خاطر داشته باشید که هر چقدر رنگ درخشان‌تر باشد٬ عیب‌های دیوار را بیشتر نشان خواهد داد.

۷- رنگ‌های‌ خاص

هر نوع رنگی می‌تواند افزودنی‌هایی داشته‌ باشد که شامل خاصیت ضدکپک بودن هم است. بعضی رنگ‌ها هم افزودنی دارند که از تراکم مواد آلوده جلوگیری می‌کند و برای مکان‌های خاص مانند اشپزخانه استفاده می‌شوند

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *